Tietoa meistä

Oma Lääkärisi on lämminhenkinen, kokeneiden yleislääkäreiden kehittämä terveysasemakonsepti.

Oma Lääkärisi -terveysasemat

Oma Lääkärisi -terveysasemat toimivat osana julkista, valinnan vapauden piirissä olevaa terveysasemaverkostoa. Toimintakonseptimme on uudenlainen tapa jäsentää perusterveydenhuollon palvelut: palvelut kootaan eri linjoiksi, joiden sisällä terveydenhuollon ammattilaisten aikaa käytetään tehokkaasti. Toiminta perustuu asiakaslähtöisyyteen ja vahvaan moniammatilliseen tiimityöhön sekä toiminnan ja hoidon vaikuttavuuden tarkkaan mittaamiseen. Oma Lääkärisi -toimintaa kehitetään vastaamaan perusterveydenhuollon haasteisiin, kuten pitkiin hoitojonoihin ja asioinnin hajanaisuuteen, ja tavoitteenamme on tuottaa parasta mahdollista hoidon laatua ja vaikuttavuutta korkealla asiakastyytyväisyydellä.

Ensimmäinen Oma Lääkärisi -terveysasema avattiin toukokuussa 2013 Espoontorille ja sen pohjalta kehittämämme Oma Lääkärisi -toimintamalli vastaa tulevaisuuden tavoitteeseen palveluiden käyttäjien valinnanvapaudesta. Oma Lääkärisi -toimintamallissa yhdistyvät yksityisen ja julkisen palveluntuotannon parhaat puolet niin tilaaja-asiakkaan kuin palvelun loppukäyttäjän näkökulmasta: suora pääsy hoitoon ilman pitkiä hoitojonoja, käyttäjän valinnanvapaus, laadukas palvelu, korkea laatu sekä kustannustehokkuus. Oma Lääkärisi -toimintamallin mukaisia julkisia terveysasemia toimii tällä hetkellä Espoossa, Jyväskylässä, Turussa, Lahdessa, Siikalatvalla, Tampereella, Lohjalla, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Kemissä, Torniossa sekä Keminmaalla.

Oma Sote -malli

Oma Sote -toimintamalli on Oma Lääkärisi -toimintamallin ympärille rakennettu sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuus. Ensimmäinen Oma Sote -kunta on Siikalatva, jossa aloitimme palvelutuotannon 1.1.2017.

Valinnanvapauskokeilut

Asiakkaan sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapauskokeilut ovat käynnissä kuudella paikkakunnalla (Keski-Uusimaa, Hämeenlinna, Tampere, Ylä-Savo, Päijät-Häme, Jyväskylä). Mehiläinen on mukana kokeiluissa. Valinnanvapauskokeiluihin osallistuvat Oma Lääkärisi -terveysasemat palvelevat asiakkaita seitsemällä paikkakunnalla: Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Voit tutustua Mehiläisen valinnanvapauskokeiluihin osallistuviin terveysasemiin täällä.