Mehiläinen lahjoittaa 6500 euroa Lohjan nuorisotyöhön

​Lohjan kaupunki ulkoisti maaliskuussa 2018 Pusulan, Karjalohjan ja Sammatin terveysasemien toiminnan Mehiläiselle. Sopimuksen ja Takaisin yhteisölle -hankkeen osana Mehiläinen tekee nyt lahjoituksen Lohjan nuorisotyöhön.

– On hienoa päästä mukaan tukemaan Lohjan alueen nuoria. Mehiläinen sitoutui jo tarjousvaiheessa lahjoittamaan osan terveysasemien asiakasmaksutuotoista lohjalaisten nuorten yhteisöllisyyden edistämiseen, kertoo Oma Lääkärisi Lohjan vastaava lääkäri Matti Suominen.

Lahjoituskohteesta pyydettiin Lohjan aluetoimikuntien mielipidettä, jotka ehdottivat nuorisotyötä lahjoituskohteena.

– Lohjalla on vahva yhteen hiileen puhaltamisen meininki, se olisi tärkeä siirtää myös nuorempiin sukupolviin. Etäisyydet ovat pitkät, joka hankaloittaa yhdessä tekemistä, siksi tällaisia yhteisöllisyyttä lisääviä hankkeita tarvitaan, Suominen lisää.

Oma Lääkärisi -terveysasemien toiminnasta hyvää palautetta

Arki Pusulan, Karjalohjan ja Sammatin Oma Lääkärisi -terveysasemilla sujuu hyvin.

​- Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta toiminnastamme. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä sekä nopeaan hoitoon pääsyyn että hoidon korkeaan laatuun. Tämä näkyy muun muassa korkeana NPS- eli suositteluindeksilukuna, toteaa Suominen.

Lohjan kaupungin ja Mehiläisen välinen ulkoistussopimus kestää vuoden 2019 loppuun ja sisältää yhden optiovuoden. Mehiläinen tuottaa sopimuksen puitteissa noin 9000 hengen vastuuväestölle yleislääkäritasoiset terveyden- ja sairaanhoitopalvelut. Mehiläinen vastaa lisäksi alueen fysioterapiapalveluista sekä neuvoloiden ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon lääkärityöstä.